Співробітники Генпрокуратури та Служби безпеки України 6 жовтня затримали 39-річного суддю Вінницького міського суду Анатолія Бар’яка за підозрою в отриманні неправомірної вигоди 45 тисяч гривень за винесення позитивного для позивача рішення по цивільній справі.

Коли суддю вели по приміщенню суду, люди дякували СБУшникам за те, що ті не побоялися затримувати хабарника.

Цікаво, що у Вінницькому міському судді затриманий суддя працює лише з травня 2013 року, куди його перевели за рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів. До того він працював у Тростянецькому районному суді Вінницької області.

За рік та чотири місяці затриманий встиг придбати у Вінниці шикарну квартиру неподалік суду, та зробити у ній ремонт.

Що стосується випадку, за який взяли суддю, то позивач-вінничанин хотів оскаржити в суді дії банку, з яким колись уклав договір кредиту. Щоб взяти сторону позивача, суддя «запросив» спочатку 5 тисяч доларів, але в підсумку заявнику вдалося «збити» розмір відступних до 3 тисяч, і домовитися, що гроші віддасть за курсом в гривнях, адже зараз складно зібрати таку суму у валюті.

У перших числах жовтня вінничанин заніс половину суми, а вранці 6-го - решту. Суддя порахував гроші, в робочий час сховав їх у своєму автомобілі «Мерседес-Бенц» 2008 року випуску, а саму машину поставив в гараж.

Повернувшись на робоче місце суддя провів засідання, в якому розглядалося питання «віддячити» його позивача. Незабаром після цього за суддею прийшли співробітники спецслужби. Його пальці світилися від люмінесцентного порошку з купюр, які отримав вранці. В ході обшуку гаража та автомобіля оперативники знайшли «хабар».

За даним фактом Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ст. 368 ч.3 (отримання неправомірної вигоди, раніше - хабаря) Кримінального кодексу.



Переглядів: 6491
Поширень: 0