Сьогодні у залі засідань міської ради відбувся 1-й тур жеребкування по розподілу квартир у четвертому муніципальному будинку, що по вулиці Чехова. Цього дня 44 учасників Програми «Муніципальне житло м. Вінниці» дізналися номери своїх майбутніх квартир, поверх та площу житла.

У четвертому муніципальному будинку по вул. Чехова вже розподілено 44 квартири

Вже шість років у Вінниці діє Програма «Муніципальне житло». Вона дає можливість вінничанам купувати квартири за ціною, нижчою від ринкової. За період дії Програми в місті вже побудовано три муніципальних будинки, завдяки чому житлові умови поліпшили 344 вінницькі родини.

Цьогоріч у Вінниці розпочнеться будівництво групи з трьох окремих багатоквартирних житлових будинків загалом на 207 квартир по вулиці Чехова. З яких 90 однокімнатних, 98 двокімнатних та 19 трикімнатних. Площі однокімнатних квартир плануються від 39 до 48 м2, двокімнатних – від 61 до 70 м2, трикімнатних – близько 78 м2. Майбутні будинки зводитимуться із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій. Об’єкт вводитимуть в експлуатацію поетапно: 140 та 67 квартир. Всього заплановано побудувати понад 11 тис. м2 загальної площі житла.

У четвертому муніципальному будинку по вул. Чехова вже розподілено 44 квартири

10 жовтня 44 учасників Програми під час жеребкування дізнались номери квартир, їх орієнтовну площу та поверх. Вони власноруч витягнули із прозорого барабану жереб із даними майбутньої квартири. «Комплекс четвертого муніципального житла, який складається з трьох окремих багатоповерхівок, буде вводитись в експлуатацію пусковими комплексами. Сьогодні жеребкування проводиться щодо визначення учасників програми у І пусковому комплексі на 140 квартир, а це – житлові будинки №1 та №2, по 70 квартир в кожному. Термін їхнього будівництва – 18 місяців. Сьогодні завдяки жеребкуванню номери своїх майбутніх квартир дізналися 44 учасники Програми», – каже директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Галина Якубович.

У четвертому муніципальному будинку по вул. Чехова вже розподілено 44 квартири

Вартість муніципального житла залишається одним з найдешевших на первинному ринку міста. Наразі нове житло у Вінниці будується по ціні від 7 до 9 тисяч гривень за м2. Незважаючи на значне подорожчання будівельних матеріалів вітчизняного та іноземного виробництва, а також додаткові витрати, пов’язані з підготовкою будівельного майданчика та будівництвом окремостоячих будівель, вдалось сформувати ціну квадратного метру нового об’єкту по вул. Чехова на рівні 6650 гривень, що на 23% нижче проектної вартості і на 20 % нижче ніж на первинному ринку житла міста.

У четвертому муніципальному будинку по вул. Чехова вже розподілено 44 квартири

В.о. міського голови Сергій Моргунов зазначив, що основною метою Програми «Муніципальне житло м. Вінниця», яка стартувала у 2009 році з ініціативи тодішнього міського голови Володимира Гройсмана, є надання людям можливість отримати якісне та доступне житло за дешевшою ціною. «У цьому році, враховуючи курс долара, подорожчання будівельних матеріалів та економічну ситуація в цілому, вартість муніципального житла трохи збільшилася, порівняно з минулими будинками, і становить 6650 гривень. Але вона все одно менша ніж на первинному рівні комерційного житла. Забудовник, який зводить четвертий муніципальний об’єкт, брав участь у будівництві й третього муніципального будинку, співвідношення ціни і якості в якому досить висока», – зазначив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

У четвертому муніципальному будинку по вул. Чехова вже розподілено 44 квартири

Також Сергій Моргунов зауважив, що у цьому році було розширено коло людей, які мають право купувати житло в муніципальних будинках. Тепер взяти участь у Програмі можуть й вінницькі військовослужбовці, які воювали в зоні АТО, та члени їх сімей, які потребують поліпшення житлових умов. А також переселенці з тимчасово окупованих територій, які мають бажання оселитись у Вінниці. Нагадаємо, що традиційно участь у Програмі можуть взяти працівники установ та організацій, що утримуються за бюджетні кошти, комунальних підприємств, молодих сімей, інвалідів, ветеранів праці, багатодітних родин, відтепер взяти участь.

За довідками та консультаціями щодо участі у Програмі необхідно звертатись до департаменту економіки і інвестицій міської ради. Контактний телефон: (0432) 59-51-43. Інформація про новий об’єкт Програми вже розміщена на офіційному сайті міської ради.



Переглядів: 6936
Поширень: 0