Військовослужбовці Національної гвардії стали жертвами ляльководів з іноземної спецслужби. Служба безпеки України викрила та локалізувала чергову провокацію ФСБ.

Про це сказав радник Голови СБУ Маркіян Лубківський в ефірі «5 каналу».

За його словами, служба має беззаперечні докази, що вчорашня акція із залученням військовослужбовців Національної гвардії України підбурювалась ззовні, російськими спецслужбами, зокрема 18-им центром ФСБ, який планує та намагається організувати інформаційні атаки проти України.

Лубківський підкреслив, що протестні акції, за задумом ляльководів, планувалися в Харкові, Херсоні, Миколаєві, Запоріжжі, Одесі, Вінниці, Дніпропетровську та Павлограді.

«Ідея була зробити ці акції масовими, але завдяки спільним діям Служби безпеки України та Міністерству внутрішніх справ їх вдалось упередити та нейтралізувати», - сказав Лубківський.

Він розповів, що російські спецслужби застосовують дуже просту схему: під час великих українських свят або ухвалення важливих рішень в парламенті збурюється ситуація за допомогою невідомих молодиків, а потім це відео тиражується російськими ЗМІ.

Лубківський розповів, що провокація з Нацгвардійцями підбурювалась через соціальну мережу «ВКонтакте». Через групи "Сопротивление Новороссии» і «Антимайдан» протягом останніх тижнів поширювалась заклики до протесту проти "нацистського маршу", проти «бандерівського свавілля» тощо.

Виявлено декілька найбільш активних груп: «Жизнь солдата», «ДМБ Солдати», «Клуб78497335» тощо.

Радник голови СБУ розповів, що адміністраторами цих груп є громадяни Російської Федерації, в основному із Санкт-Петербурга - «Ксенечка Федорова», «Александр advokat Уланев» та інші.

«Строковики виявилися просто жертвами цієї провокації. Ми просимо бути максимально обережними. Йдіть з цієї мережі («ВКонтакте»)», - закликав Лубківський.

«Але ми бачимо, що й в українського суспільства, й в українських вояків виробляється імунітет проти таких провокацій. Люди повернулись з фронту, втратили там побратимів. Вони не відреагували масово на ті провокативні речі, які нам вчора намагалися нав’язати», - додав він. Лубківський подякував бійцям добровольчих батальйонів, які вчора стали на заваді афери ляльководів проти наших воїнів.

За його словами, СБУ має повну інформацію про осіб, які підбурювали військовослужбовців, намагаючись розхитати ситуацію у оборонному секторі держави. Усі матеріали стосовно цих встановлених СБУ громадян передаються до Генеральної прокуратури України.

Службі безпеки України вдалося упередити і погасити цю хвилю, спровоковану за технологіями та методикою впливу та керування соціальними групами людей.

«Російська пропаганда намагається відкрити другий фронт. І їм цього не вдалося зробити. Ми не дали можливості негідникам розгорнути цей другий фронт», - наголосив він.



Переглядів: 4838
Поширень: 0