Основними недоліками у роботі цих станцій були видача протоколів без огляду автомобіля, що заборонено, повідомив начальник облДАІ Микола Сіманчук. Одне із підприємств-штрафників розташоване у Вінниці - "Вінниччина-авто". Ще три - у районах: ВАТ "Брацлав", Немирівське АТП та "Авитоекпрессервіс" (Тульчин).

- За таке порушення наступає адміністративна відповідальність, - каже Микола Сіманчук. - Штраф 1700 гривень на того працівника, який відпускав авто без огляду. Крім того, за грубе порушення під час техогляду може бути й кримінальна відповідальність.

Наразі у Вінницькій області працюють 22 суб`єкта підприємницькоїб діяльності, яким надано право діагностувати автомобілі під час техогляду. Перевірка у них коштує в середньому 130-150 гривень. Нагадаємо, за новими правилами, після діагностики на СТО мають видавати протокол про стан авто, і вже після цього власник транспортного засобу має звернутися у ДАІ для перевірки документів. Тоді ж інспектори перевіряють відповідність виданого протоколу із реальним станом автомобіля.

Як розповіла начальник відділу ДП "Вінницястандартметрологія" Оксана Баліцька, атестовані діагностичні станції чекають перевірки. Передусім, будуть звертати увагу на наявність повного комплекту обладнання, що було заявлене на момент атестації. 


Переглядів: 3137
Поширень: 0