Черговою жертвою шахрая, який «звільнить» сина з міліції, стала 50-річна жінка. Отримавши серед ночі сумну звістку про сина, вінничанка перерахувала кошти на вказаний по мобільному злодієм банківський рахунок.

Вночі жінці зателефонував невідомий чоловік, який, представившись працівником міліції повідомив, що її син затриманий за бійку. Для вирішення проблеми з потерпілою стороною та правоохоронними органами необхідно заплатити 3 000 гривень. Так оцінив свої «послуги» невідомий благодійник. Маючи лише 700 гривень, розгублена жінка переказала їх через найближчий банківський термінал, а решту пообіцяла додати ранком. Зловмисник з усім погодився та наказав одразу ж після їх розмови вимкнути мобільний. Також, попередив, що її телефон прослуховується, тому вона має мовчати про їхню домовленість.

Ранком, перед тим як перерахувати решту коштів, жінка все ж таки наважилась зателефонувала сину. Як з’ясувалося, він вночі був в себе вдома і проблем з міліцією не мав. Зрозумівши, що її ошукали, вінничанка звернулась за допомогою до міліції.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними та недовіряти подібним телефонним дзвінкам. Якщо Вам зателефонували невідомі і під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до міліції.



Переглядів: 2954
Поширень: 0