Не лише молодь та діти, а й часто дорослі не завжди усвідомлюють, до яких тяжких наслідків може призвести порушення правил пожежної та техногенної безпеки. Не рідко біда приходить тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не роз’яснюють як необхідно себе поводити при виникненні різного роду надзвичайних подій. Чим раніше розпочнеться засвоєння дітьми основних правил пожежної, особистої безпеки та безпеки життєдіяльності, тим більш ґрунтовнішими будуть їхні знання, міцнішими навички.

Формування у дітей відповідного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя, починається у дошкільному та шкільному віці.

Рятувальники провели відкритий профілактичний урок для учнів школи-гімназії№6

Тому з метою роз’яснення дітям основних правил безпеки життєдіяльності, працівниками Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах області проводяться тематичні зустрічі.

Рятувальники провели відкритий профілактичний урок для учнів школи-гімназії№6

От і днями співробітники ГУДСНС завітали до школи-гімназії №6 м. Вінниці щоб відвідати учнів старших класів. Спілкування молоді з рятувальниками пройшло цікаво і змістовно. Під час бесіди, увага присутніх спрямовувалась на свідоме сприйняття інформації й оволодіння практичними навичками реагування на пожежі та надзвичайні події, а також на першочергові дії, які необхідно здійснювати у разі виникнення тих чи інших ситуацій.

Рятувальники провели відкритий профілактичний урок для учнів школи-гімназії№6

Під час лекції дітям було запропоновано ознайомитись з приладами та оснащенням, яке використовують рятувальники у своїй роботі. Враховуючи погодні умови та наближення новорічних свят майор служби цивільного захисту Олег Семенов нагадав учням про небезпеки зимового періоду та недоцільність використання піротехнічних виробів. Для закріплення почутого на уроці було продемонстровано відеофільм про повсякденну роботу пожежно-рятувальних підрозділів. На згадку діти отримали сувеніри, в яких проілюстровано основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Як стверджують педагоги школи-ліцею, завдяки проведенню таких профілактичних заходів діти набагато краще закріплять свої теоретичні знання з правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності і усвідомлять, до яких наслідків може призвести їх порушення.

Рятувальники провели відкритий профілактичний урок для учнів школи-гімназії№6

Загалом проведенню таких заходів в ГУДСНС Вінниччини приділяється велика увагу, адже як показує практика, чим більше молодь буде знати про різного роду небезпеки, а головне вмітимуть правильно діяти в екстремальній ситуації, тим менше з ними буде траплятися неприємностей.



Переглядів: 4804
Поширень: 0