Останнім часом правоохоронними органами було зафіксовано декілька фактів пошкодження вітрин відділень одного з банків у м. Вінниці. В соціальних мережах особи, які беруть відповідальність за такі дії, прикриваються патріотичними гаслами осуду країни-агресора.

Міліція наголошує, що будь-які які дії, спрямовані на привернення уваги суспільства до існуючих проблем, мають передовсім перебувати в рамках закону.

Україна переживає найважчі в історії часи, відстоюючи власну незалежність у неоголошеній війні. В час, коли на Сході України проливають кров та гинуть її найкращі сини, ніхто не має морального права розхитувати і дестабілізувати ситуацію в регіоні. Демонстрація власної громадянської позиції має відбуватись у цивілізований спосіб, без порушень правопорядку.

Такі випадки грають на руку нашим недругам, які використовують подібні ілюстрації в інформаційній війні проти України.

Будь-які порушення діючого законодавства, під якими б гаслами вони не відбувалися, будуть припинятися правоохоронними органами, а винні особи нестимуть відповідальність згідно чинного законодавства.

В даному випадку дії зловмисників кваліфікуються, як хуліганські. До єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України. Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до п\'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Триває слідство.



Переглядів: 2546
Поширень: 0