Під час перевірок, які проводить вінницька міліція стосовно подій, що мали місце 6 грудня під стінами облдержадміністрації, затримано одного з активістів-правопорушників. Затриманому оголошено про підозру за двома статтями кримінального кодексу України. Про це повідомили в слідчому управлінні обласної міліції.

6 грудня під час проведення позачергової сесії обласної ради біля приміщення ОДА окремі агресивно налаштовані мітингувальники грубо порушили громадський порядок. Внаслідок чого вісім працівників вінницької міліції, які несли службу з охорони громадського порядку, були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями та отруєннями газом.

За фактами побиття співробітників міліції та грубого порушення правопорядку біля приміщення ОДА слідчим управлінням міліції відкрито кримінальні провадження за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство) та ч.2 ст.345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Один з активістів, причетний до грубих порушень громадського порядку, був затриманий. Ним виявився 25-річний вінничанин. 8 грудня за вказаними статтями правопорушнику було оголошено про підозру та рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводяться слідчі дії.

Наразі працівники міліції продовжують збирати інформацію та встановлювати осіб, які спровокували протистояння біля обласної адміністрації.



Переглядів: 3987
Поширень: 0