З 15 грудня у Вінниці розпочинають працювати ялинкові базари. Як і в попередні роки, новорічну атрибутику продаватимуть у визначених місцях, які затверджені рішенням виконкому міської ради. Підприємці, які отримають необхідне Погодження на право торгівлі новорічними ялинками та прикрасами до них, місцями для продажу будуть користуватись безкоштовно.

Незмінним головним атрибутом новорічних свят є ялинка. Чим ближче до 31 грудня, тим більше вінничан починають готуватись до зустрічі новорічних свят та купувати різну святкову атрибутику. Вже кілька років поспіль у місті застосовується практика, коли рішенням виконкому міської ради визначаються місця, де буде продаватись новорічний крам. Такий підхід дозволяє впорядкувати цей процес, і це дозволяє підтримувати порядок на вулицях міста.

Цьогоріч вінничани зможуть придбати ялинки та прикраси до них на площі перед ринком «Урожай» (вул. Пирогова), на площі перед ринком «Центральний» (проспект Коцюбинського), біля ТЦ «Вишенька» по вулиці Келецька. Крім того, реалізація новорічної атрибутики здійснюватиметься на вул. Київській біля зупинки тролейбуса «вул. Грибоєдова», на проспекті Юності навпроти магазину «Корона», на розі проспекту Космонавтів – вул. Келецька (навпроти магазину «Чайка»). Також новорічна атрибутика буде продаватись на Тяжилові по вулиці Ватутіна (біля будинку №35), на провулку К.Маркса (біля будинку № 54) та на розі пр. Космонавтів - Хмельницьке шосе (територія біля літака).

«Погодження на право торгівлі ялинками та новорічною атрибутикою надаватиметься лише тим підприємцям, які укладуть договори на прибирання території. Це основна умова для їх видачі, – каже заступник начальника відділу торгівельного, побутового обслуговування та ресторанного господарства департаменту адміністративних послуг Тетяна Шелоумова.Цього року до ялинкових базарів запрошуються також і лісництва та господарства, які займаються вирощуванням ялинки. Це дозволить вінничанам придбати дійсно сертифіковані та екологічно чисті ялинки, а лісництвам – вкладати кошти, виручені від продажу, у розвиток свого господарства».



Переглядів: 5149
Поширень: 0