На Вінниччині правоохоронці продовжують перевіряти місця продажу піротехнічних засобів з тим, аби убезпечити покупців від придбання неякісної продукції, використання якої може призвести до травмувань та трагічних наслідків.

За словами начальника Відділу дозвільної системи УМВС у Вінницькій області Олега Кучера, за час проведення профілактичної операції «Петарда» , яка розпочалася за тиждень до новорічних свят, працівники міліції було перевірено 529 можливих місць реалізації піротехнічних засобів, на порушників складено 20 адміністративних протоколів по ст.195 *6 КУпАП та вилучено майже 2300 одиниць недоброякісної продукції.

Крім того, правоохоронці склали на чотирьох правопорушників адміністративні протоколи за використання піротехніки у громадських місцях відповідно до ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство), що тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п\'ятнадцяти діб.

На Вінниччині вилучили понад 2 тис піротехнічних виробів сумнівної якості

Міліція застерігає громадян від придбання несертифікованої піротехнічної продукції, яка продається в невстановленому місці, без відповідних документів і несе в собі потенційну небезпеку. До кожного піротехнічного засобу у продавця обов’язково має бути інструкція, а на продукції має бути зазначена дата виготовлення та термін придатності.

Продаж будь-яких піротехнічних засобів особам до 18 років категорично заборонений. Діти, які купують небезпечні забавки, можуть отримати травми, опіки, каліцтва. Так само заборонена торгівля піротехнікою на ринках.

Законом передбачена адміністративна відповідальність для недобросовісних продавців піротехніки відповідно до ч.1 ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП України та ст. 195*6 (порушення порядку торгівлі піротехнічними засобами) КУпАП України. Максимальне покарання за такі правопорушення – накладення штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.



Переглядів: 9521
Поширень: 0