Майже вдвічі більше сміття ніж зазвичай виносять вінничани з домівок після новорічної ночі. Щоб контейнерні майданчики не були переповненими КУП «ЕкоВін» працює в святкові дні цілодобово, а 3​1 грудня та 7 січня пускає ще й додаткові машини.

Щоденно з території Вінниці сміттєвозами КУП «ЕкоВін» вивозиться майже 1,5 тис. кубів сміття. У новорічні дні цей об’єм може збільшуватися удвічі. Найбільше відходів вінничани викидають саме перед новорічною ніччю. Щоб вивезти весь непотріб вчасно, а сміттєві контейнери на ранок не були переповнені, підприємство в новорічну ніч пустило додатково 6 одиниць техніки.

«В звичайні дні, відповідно до маршрутів та графіків, у нас працює вдень 5 сміттєвозів, вночі – 10. Але найбільше сміття викидається саме на Новий рік, це майже 3 тис. кубів, тому ми на підсилення поставили додаткові сміттєвози, - розповідає керівник КУП «ЕкоВін» Володимир Чорновол.У інші святкові дні, зазвичай, сміття не набагато більше. При необхідності ще пустимо дві додаткові машини на Різдво».

Вивіз сміття з приватного сектору відбувається відповідно до графіку. Перебоїв з цим під час святкових днів мешканці садиб не відчують. Сміттєвози курсуватимуть згідно з графіком. Підприємство працює без вихідних.

Під час снігопадів машини КУП «ЕкоВін» через великі габарити не можуть заїжджати у деякі вузькі вулиці приватного сектору. Вже кілька років поспіль у таких випадках люди виносять відходи на основні вулиці, які дещо ширші і сміттєвози можуть по них пересуватись. В цьому році вивезення сміття у снігопади буде здійснюватись за такою ж схемою.



Переглядів: 3590
Поширень: 0