Вінницька область у числі лідерів по мобілізації. Про це сказав заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко.

За його словами, Міноборони іде з випередженням планів по мобілізації, які були намічені раніше. Галушко зазначив, що є області, де можна говорити про 100% оповіщення про мобілізацію: Хмельницький, Полтава, до них наближаються Вінницька, Київська,Чернігівська, Херсонська та Миколаївська області.

Також визначені лідери серед областей по кількості добровольців: Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Вінницька, Львівська, Херсонська, Хмельницька області та Київ.

«Ми бачимо, що всі регіони держави приблизно однаково ставляться до мобілізації», - додав Галушко.

Загалом, на сьогодні 62% осіб, які підлягають мобілізації, отримали оповіщення про мобілізацію. З них медогляд пройшло 73,5%.

Галушко також зазначив, що Донеччина «буде воювати за свою землю». За його словами, на Донеччині виконано план оповіщення на 66% (йдеться про території, контрольовані Україною). За його словами, є в Донецькій і Луганській областях і добровольці.

«Нехай це буде сенсацією для російської пропаганди, але кількість людей, з тих районів Донеччини, які наші, а не тимчасово окуповані, кількість добровольців зараз наближається до 50. Враховуючи, що ми не планували особливих заходів по цьому регіону, оскільки розуміємо ситуацію, що людям і так важко живеться і забирати з сім’ї чи трудового колективу ще одну пару робочих рук… ми ж люди і розуміємо, що це важко… Але добровольці пішли», - сказав Галушко.

ДОВІДКА:

Мобілізація у 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший почався 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил будуть призвані танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв’язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

Впродовж року до ЗСУ планується мобілізувати 200 тисяч українців. Також у 2015 році планується провести призов 40 тисяч громадян на строкову військову службу.



Переглядів: 5525
Поширень: 0