Вчора у місті Вінниці по вулиці Келецькій близько 05:00 год. ранку працівники Державтоінспекції зупинили 23- річного водія, який керував автомобілем «Мерседес Бенц». Під час спілкуванні з водієм, правоохоронці помітили ознаками алкогольного сп’яніння у керманича і запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, на що водій погодився. Проведений огляд в КЗ ВОНД «Соціотерапія» підтвердив, що водій знаходиться в стані алкогольного сп’яніння, вміст алкоголю в крові становив 1.54 проміле, що перевищує допустиму норму майже у 7 разів.

Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення водій намагався дати неправомірну вигоду працівникам ДАІ у розмірі 2050 гривень, з метою уникнення адміністративної відповідальності за правопорушення.

Працівники ДАІ спільно з співробітниками відділу внутрішньої безпеки УМВС в області зафіксували спробу дачі «хабаря» та викликали на місце події слідчо-оперативну групу міліції.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної винагороди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Для довідки

Протягом минулого року працівниками Державтоінспекції та внутрішньої безпеки задокументовано 71 випадок дачі неправомірної винагороди, за не притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, по 32 випадкам відкрито кримінальні провадження.
 



Переглядів: 4441
Поширень: 0