30 січня на базі підліткового клубу «Гараж 77» відбувся виховний захід для дітей під назвою «Сам у дома». Хлопчиків та дівчаток в ігровій формі навчали основним правилам, яких потрібно дотримуватися, залишившись вдома наодинці.

Діти згадували героїв улюблених мультфільмів та кіно, яким доводилося залишатись удома без нагляду дорослих, та на їх прикладі складали правила безпечної поведінки. «Я навела приклад сімох козлят, які відкривали двері незнайомцю, тому й потрапили у біду. Це перше правило, яке нам розповіли – не відчиняти двері незнайомим людям, ким би вони не представлялися», – розповідає дівчинка Тетяна.

Маленьких вінничан навчали як поводитися, коли залишилися вдома наодинці

Після перегляду мультфільмів, дітей ознайомили із основними правилами користування побутовими приладами. Для них провели вікторину, переможці якої отримали призи. «Батькам дуже важко вперше залишити свою дитину вдома одною. Адже ми знаємо, що існує безліч небезпек, які можуть їм загрожувати. Мета сьогоднішнього заходу – довести до малечі усі правила, для того, щоб батьки, за потреби, могли залишити малечу вдома, не турбуючись за їх безпеку», – розповідає директор КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» Віра Балєєва.

Наприкінці заходу, дітям розповіли про те, куди їм телефонувати, якщо раптом трапилось лихо. На згадку, усі учасники отримали роздруківки із основними правилами та номерами телефонів, які вони вивчили.



Переглядів: 3815
Поширень: 0