Нинішня погода з перепадами температури сприяє поширенню вірусів та інфекцій. Але епідемії грипу у місті немає. Як повідомили у міській санепідемслужбі, рівень захворюваності у Вінниці на 14,5 % нижчий епідеміологічного порогу. Медики наголошують, що якщо захворіли – обов’язково потрібно звернутися до лікаря та не займатися самолікуванням, адже хвороба може дати важкі ускладнення.

У Вінниці за минулий тиждень за інформацією міської санепідслужби на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 3727 людини, з них 2525 – діти (66,9 %). Це офіційна статистика, тобто люди, які звернулися за допомогою до Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Відповідно до цих показників рівень захворюваності у місті на 14,5 % нижчий епідеміологічного порогу. А за даними позаминулого тижня, ця цифра становила 47,6 %. Тобто спостерігається різке наближення до епідпорогу.

Як зазначив головний державний санітарний лікар міста Ірина Односталко, щоб убезпечитись від захворювання, потрібно уникати місць скупчення людей, безпосередніх контактів із хворими, вести здоровий спосіб життя. Також важливо провітрювати приміщення, одягатися по погоді та не переохолоджуватися. «При підозрі на грип потрібно обов’язково звернутися до лікаря. Адже хвороба може мати важкі ускладнення, серед яких – ураження дихальної, нервової, серцево-судинної системи», – каже Ірина Односталко.

«Ми постійно тримаємо контакт з санітарною службою та моніторимо ситуацію в навчальних закладах щодо рівня захворюваності. І якщо епідпоріг у Вінниці буде перейдено, у освітніх закладах міста буде введено карантин. Нині проводяться заходи по попередженню захворюванням. Так, у школах та садочках медичні працівники працюють над вчасним виявленням хворих, у приміщеннях проводиться вологе прибирання, провітрювання, у садочках – кварцування тощо», – повідомив директор департаменту освіти Володимир Буняк.



Переглядів: 3681
Поширень: 0