В цьому році МКП «Вінницяліфт» планує провести капітальний ремонт 50-ти ліфтів багатоповерхових будинків міста. Для цих потреб у міському бюджеті закладено 2,5 млн. грн. Паралельно із заміною основних елементів підйомників у кожному з них планується встановити безпроводову систему зв’язку із диспетчером, замінивши старе обладнання, яке у багатьох випадках вже вийшло із ладу.

На сьогоднішній день у Вінниці є понад 500 будинків, які мають ліфти. Загальна кількість підйомників перевищує півтори тисячі. Дві третини ліфтового господарства міста обслуговує комунальне підприємство «Вінницяміськ​ліфт». Решту – утримують три приватні підприємства. Вони в основному обслуговують ліфти новозбудованих будинків, що знаходяться на балансі ОСББ.

Минулого року працівники КП «Вінницяміськліфт» за кошти міського бюджету капітально відремонтували 31 ліфт. На них було встановлено сучасні прилади керування, замінено старе обладнання та самі кабіни, встановлено нове освітлення. За обігові кошти підприємства також було здійснено поточний ремонт ще сорока підйомників.

В цьому році підприємство планує збільшити кількість капітально відремонтованих ліфтів до 50-ти. Роботи розпочнуться ще у цьому місяці. На перших шести оновлених підйомниках вже у лютому буде тестуватись нове сучасне обладнання для спілкування з диспетчером у випадку аварійної зупинки. Це будуть безпроводові системи, які дозволять через мережу Інтернет зв’язуватись із черговими, які працюють цілодобово, безпосередньо із кабіни. Таке обладнання матиме кожен відремонтований цього року ліфт.

Вже кілька років поспіль деталі для ремонту ліфтів власними силами виготовляються на базі окремого цеху КП «Вінницяміськліфт», який було створено у 2012 році. На цьому допоміжному підрозділі виготовляється 17 найменувань комплектуючих запчастин для підйомників.



Переглядів: 2607
Поширень: 0