Жертвою зловмисниць стала мати 3-річного малюка, яка повірила в те, що на її сина наслано порчу. Аби врятувати дитину, жінка віддала шахрайкам гроші та золоті прикраси на загальну суму близько 120 000 гривень.

Аби потоваришувати з потенційною жертвою, яка гуляла з дитиною на вулиці, шахрайки два дні «улещували» жінку. Нові «подружки» обмінялися номерами телефонів, за якими щоразу домовлялися про нові зустрічі. Увесь цей час, зловмисниці в два голоси старанно розповідали про те, що на дитину наслано порчу, від якої малюк може померти вже за місяць. Аби цього не сталося, потрібно було принести з дому усі золоті прикраси та гроші, при цьому нікому нічого не розповідати, інакше «ритуал зняття порчі» не спрацює.

Злякавшись за життя своєї дитини, 32-річна матір виконала усі вказівки шахрайок - жінка принесла цінності замотані у дитячі пелюшки. Забравши цінні речі, аферистки наказали вінничанці тричі обійти будинок, поки вони будуть проводити обряд.

Повернувшись, жінка не побачила ні ворожок, ні грошей з прикрасами. Зрозумівши, що її ошукали, вона звернулась в міліцію.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути пильними при спілкуванні з незнайомими особами. Уникайте будь-яких контактів з громадянами, які пропонують погадати або зняти порчу. Якщо ви все таки стали жертвами таких видів шахрайств, у жодному разі не зволікайте, одразу ж телефонуйте за номером «102».



Переглядів: 2810
Поширень: 0