З метою запобігання виникнення нещасних випадків під час виявлення вибухонебезпечних предметів з 11 по 18 лютого піротехніки Головного управління ДСНС України у Вінницькій області провели широкомасштабні навчання зі студентами та викладачами Вінницького державного педагогічного університету.

Перед присутніми виступив заступник начальника групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення капітан служби цивільного захисту ГУ ДСНС Микола Швидкий, який продемонстрував викладачам та студентам макети типових вибухонебезпечних предметів. Експерт розповів про силу ураження таких боєприпасів, акцентуючи увагу на необхідності негайного сповіщення відповідних служб при виявленні підозрілих предметів.

Що робити, якщо виявили предмет, схожий на вибухівку - розповідали вінницьким студентам

Після спілкування з піротехніками студенти мали змогу на власні очі побачити та доторкнутись до навчальних зразків артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше доводиться знешкоджувати на території Вінницької області. Також студенти переглянули навчальний фільм про небезпечні знахідки та наслідки необережного поводження з ними.

Що робити, якщо виявили предмет, схожий на вибухівку - розповідали вінницьким студентам

Рятувальники вкотре звернулись до студентів та викладачів із проханням бути максимально уважними та обережними, проявляти пильність у буденних життєвих ситуаціях та розповіли присутнім про алгоритм дій під час виявлення підозрілих предметів.



Переглядів: 3345
Поширень: 0