Вінницькі рятувальники у взаємодії з іншими аварійно-рятувальними службами міста провели тактико-спеціальні навчання на хімічно-небезпечному об’єкті КП «Вінницяводоканал».

Навчання проводилися з метою відпрацювання злагодженості дій пожежно-рятувального підрозділу та персоналу підприємства при загрозі виникнення надзвичайної ситуації з викидом хлору, перевірки стану готовності особового складу до дій за призначенням.

Відкрив командно-штабні навчання заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Василь Броварник.

За легендою навчань, від Управління СБУ України у Вінницькій області надійшла інформація про те, що на території виробничої бази комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» озброєною терористичною групою захоплено будівлю видаткових складів хлору, де на момент захоплення знаходився робочий персонал. Оперативними діями Служби безпеки України терористичну групу було знешкоджено, але зловмисниками було приведено в дію вибуховий пристрій та здійснено підрив ємностей з рідким хлором.

Екстренні служби міста провели навчання на вінницькому "Водоканалі"

Внаслідок вибуху контейнеру стався викид одної тонни хлору у навколишнє середовище. Одночасно був пошкоджений інший контейнер з хлором, (також ємкістю 1 тонна), з якого почала витікати хімічно-небезпечна речовина. В результаті викиду хлору утворилась первинна хмара, яка стала розповсюджуватися по секторах.

Згідно з «ввідною», в зону можливого хімічного забруднення потрапили житлові будинки та підприємства, населення та працюючі зміни загальною чисельністю понад 1000 осіб.

Під час навчань рятувальники відпрацювали умовне виникнення хіміко-небезпечної ситуації з зонуванням місця проведення аварійно-рятувальних заходів, одяганням засобів індивідуального захисту, проведенням розвідки та відбором проб. У ході навчань відбулась демонстрація можливостей хіміко-радіологічної лабораторії щодо організації робіт з лабораторного випробовування засобів індивідуального та колективного захисту.

Подібні навчання на хімічно-небезпечному об’єкті проводяться постійно для вдосконалення практичних дій рятувальників, підвищення кваліфікації у проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт.



Переглядів: 4175
Поширень: 0