Відключення мереж водогону здійснювались для проведення планових ремонтних робіт з попереднім інформуванням відповідних управлінь міської ради, органів держсанепіднагляду міста та населення.

На ВО КВП ВКГ "Вінницяводоканал" очистка резервуарів чистої води проводиться щорічно згідно планового графіка, узгодженого з міською СЕС. «В 2009 році відхилень якості питної води по бактеріологічним та хімічним показникам зареєстровано не було», - розповідає заступник головного державного санітарного лікаря Вінниці Олександр Мельник. Контроль за якістю води в мережах водогону міста здійснюється відомчою лабораторією "Вінницяводоканалу" та лабораторіями міської СЕС.

За останні роки відмічається значне скорочення кількості поривів водопровідної мережі на території міста. Так, в 2006 році було зареєстровано 502 пориви, в 2007 році - 481, в 2008 - 358, в поточному році - 138 поривів. Ліквідація поривів водогону здійснюється згідно встановлених термінів.

Фахівцями міської санепідстанції здійснюється постійний контроль за якістю питної води в криницях громадського користування. Як зазначає Олександр Мельник, водопровідна вода має значно кращу якість аніж вода у міських криницях. Так, в 1-му півріччі поточного року для бактеріологічного аналізу було відібрано 355 проб, з них 165 не відповідали санітарним вимогам (46%), в 2008 р. - 43%. Для хімічних досліджень було відібрано 335 проб, з яких 111 (33%) не відповідали санітарним вимогам, в 2008 р. - 26,9%. В зв\'язку з цим в поточному році винесено 76 постанов про тимчасову заборону експлуатації криниць для здійснення очистки та дезінфекції.


Переглядів: 2773
Поширень: 0