Минулого року у муніципальних медичних закладах міста було працевлаштовано 17 медпрацівників, які через події на Сході та Криму стали вимушеними переселенцями. В той же час, 14 вінницьких медпрацівників були призвані як військовозобов’язані на службу у зону проведення антитерористичної операції.

В зв’язку з війною на Сході та окупацією території Криму до Вінниці, як і до інших міст України, розпочали переїжджати вимушені переселенці, в тому числі і медики. Департаментом охорони здоров’я міської ради протягом минулого року було працевлаштовано 17 медичних працівників. З них: 2 лікаря-лаборанта, 3 лікаря-анестезіолога, лікар-ревматолог, лікар-ортопед-травматолог, лікар-інфекціоніст, 2 лікаря педіатра-неонатолога, лікар-епідеміолог, лікар-терапевт дільничний, лікар загальної практики сімейної медицини, лікар акушер-гінеколог. В той же час 14 працівників вінницьких медичних установ зараз рятують життя українських військових на Донбасі.

«Ми пишаємось нашими колегами-медиками, які працюють у мобільному військовому шпиталі у Сватово, їх відданості та мужності, - каже директор департаменту охорони здоров’я Людмила Грабович. – На сьогодні до військової служби в АТО призвано 14 медичних працівників лікувально-профілактичних закладів міста. З них восьмеро - це середні медичні працівники, та шестеро лікарів - отоларинголог, терапевт, двоє анестезіологів, рентгенолог та серцево-судинний хірург».



Переглядів: 3529
Поширень: 0