Після інформації про вчорашню трагедію у Харкові, де ліфт затиснув шию хлопчику, внаслідок чого дитина померла, у вінницькій мерії було дано доручення організаціям, що обслуговують ліфти, поза планом перевірити автоматичні системи в усіх ліфтах, які перебувають на їх обслуговуванні.

На сьогоднішній день у Вінниці є понад 500 будинків, які мають ліфти. Загальна кількість підйомників перевищує півтори тисячі. Дві третини ліфтового господарства міста обслуговує комунальне підприємство «Вінницяміськліфт». Решту – утримують три приватні підприємства. Вони в основному обслуговують ліфти новозбудованих будинків, що знаходяться на балансі ОСББ.

ВМКП «Вінницяміськліфт» проводить перевірку усіх приладів безпеки ліфтів щомісячно. Додатково проводиться перевірка електричного блокування дверей шахти і дверей кабіни, а справність їх замків контролюється двічі на тиждень. В разі виявлення дефекту підйомник виводиться з експлуатації до повного усунення недоліків.

«У зв’язку із трагедією у Харкові, у ліфтах буде проведена позапланова перевірка усіх ліфтів, під час якої буде зроблено акцент на моніторинг роботи датчиків, які керують роботою дверей», - каже в.о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік.

Загалом в цьому році ВМКП «Вінницяміськліфт» планує провести капітальний ремонт 50-ти ліфтів багатоповерхових будинків міста. Для цих потреб у міському бюджеті закладено 2,5 млн. грн. Паралельно із заміною основних елементів підйомників у кожному з них планується встановити безпроводову систему зв’язку із диспетчером, замінивши старе обладнання, яке у багатьох випадках вже вийшло із ладу.

Минулого року працівники ВМКП «Вінницяміськліфт» за кошти міського бюджету капітально відремонтували 31 ліфт. На них було встановлено сучасні прилади керування, замінено старе обладнання та самі кабіни, встановлено нове освітлення. За обігові кошти підприємства також було здійснено поточний ремонт ще сорока підйомників. Майже усі комплектуючі запчастини для вінницьких ліфтів підприємство виготовляє власними силами у створеному в 2012 році цеху.



Переглядів: 3319
Поширень: 0