35-річний жмеринчанин Ігор Пецик, який у січні отримав важкі опіки тіла під Дебальцевим, нині вже на Вінниччині. Боєць обгорів унаслідок вибуху, тоді постраждав і його бойовий товариш Віктор Барановський. Нещасний випадок стався від прямого попадання вибухової речовини у ємність із бензином, біля якої був солдат.

У жмеринчанина уражено 45% шкіри, на руках опіки аж до кисті, а по тілу - омертвіння епідермісу м\'язів і сухожиль, спостерігалися і ділянки обвуглення... В Ігоря тоді лопнула ліва легеня, яка вимагає невідкладного лікування.

- Зараз Ігор проходить лікування у Вінницькому шпиталі, ось нещодавно відпустили додому на кілька днів, - розповідає мати солдата Наталя Оберемок. - Раніше ми були у Харкові - там у опіковому відділенні Ігорю зробили чотири операції по пересадці шкіри. Лікувалися у Києві, там провели п\'яту операцію. Зараз потрібні операції на руках - у сина повністю згоріли сухожилля. Лікарі кажуть, що потрібно ще років два на лікування і реабілітацію, щоб він зміг хоча б ложку тримати у руках.

За словами матері бійця, зараз усі витрати на лікування лягли на плечі родини.

- Коли ми були в Харкові, нам допомагали волонтери, - каже Наталя Оберемок. - Зараз нам не допомагає ніхто. Зверталися у військкомат, звідки відправили запит у військову частину Ігоря, там нарахували 2000 гривень. Це все, що ми отримали за два місяці.

Для відновлення нормальної життєдіяльності бійця потрібна тривала реабілітація. Тож рідні сподіваються, що не залишаться зі своєю бідою сам на сам, і обов\'язково знайдуться люди, які допоможуть їхньому сину.

НОМЕР РАХУНКУ ДЛЯ ДОПОМОГИ ІГОРЮ ПЕЦИКУ

4149497811100181 Приватбанк.
Мати - Оберемок
Наталя Анатоліївна
Тел. 068-056-03-07



Переглядів: 3985
Поширень: 0