Цьогоріч на капітальний ремонт закладів освіти у бюджеті передбачено близько 810 тис. грн. Наразі роботи профінансовані більш як на 55 %. Разом із тим, переважна більшість ремонтних робіт по підготовці навчальних закладів до нового навчального року виконувались за рахунок позабюджетних та спонсорських коштів. Керівники закладів забезпечили виконання капітальних та ремонтних робіт, необхідних для ефективного функціонування закладів, в першу чергу - це ремонти систем життєзабезпечення, покрівель, підлоги.

Під час підготовки до роботи в новому навчальному році особлива увага приділялась заходам, які б забезпечували економне використання енергоносіїв. В першу чергу - це заміна звичайних віконних блоків на сучасні пластикові, встановлення енергозберігаючих світильників та ламп. Окрім ремонтних робіт за рахунок бюджетних та позабюджетних коштів у поточному році частково було придбано меблі, оргтехніку та спортивний інвентар. «Навчальні заклади міста повністю готові 1 вересня розпочати навчальний процес, - каже Володимир Гройсман. - І я хотів би подякувати колективам шкіл і садочків та батькам, котрі провели величезну роботу, яка, без сумніву, позитивно позначиться на якості навчання наших дітей. Ми в міру можливостей міського бюджету цього кризового року допомагаємо вирішувати проблеми навчальним закладам щодо створення відповідних умов як для учнів, так і для педагогів та вихователів. Освітянський колектив у нас же надзвичайно потужний, про що свідчать методологічні напрацювання, аналогів яких немає в країні. Я думаю, що наше місто усе має для того, щоб постійно бути у числі лідерів за якістю освіти».

За словами начальника освіти міської ради Володимира Буняка, школи міста забезпечені підручниками на 92 %. Інші 8 %, які необхідні вінницьким учням, наразі друкуються і до 15 вересня надійдуть до шкіл міста.

Довідка: В загальноосвітніх навчальних закладах міста навчається близько 33,5 тисячі дітей. 3584 маленьких вінничан 1 вересня сядуть уперше за учнівські парти. Дошкільні навчальні заклади відвідує 12,7 тисяч дітей.

У садочках міста з 1 січня відкрилося 4 групи, з 1 вересня - відкриється ще 4. Офіційна черга у дитсадки - 681 дитина. Остаточна цифра буде відомою вже після 1 вересня, оскільки батьки і зараз продовжують подавати заяви, при чому у кілька садків одразу.


Переглядів: 2600
Поширень: 0