Працівники Державтоінспекції спільно з представниками дитячого парку активного дозвілля «Дитяча планета» провели акцію «Стань помітним у темряві», під час якої навчали дітей правилам безпечної поведінки на дорозі та дарували їм світловідбиваючі брелоки - флайтери.

Сьогодні на вулиці Соборній, поблизу ЗОШ № 2, школярі мали змогу пройти експрес-урок з правил безпечної поведінки на дорозі. Інспектори ДАІ вручали дітям пам’ятки пішохода, а від парку «Дитяча планета» кожна дитина отримала флайтер. «Флайтер - це світловідбиваючий брелок, який яскраво світиться в променях автомобільних фар і призначений для підвищення видимості пішохода, велосипедиста або дитячого візка в темний час» – зазначила Ольга Русінова, представник «Дитячої планети».

У центрі міста працівники ДАІ роздавали діткам світловідбиваючі флайтери

На відміну від дорослих діти не можуть повною мірою оцінити складну дорожню обстановку, особливо в темну пору доби. Темний одяг та малий розмір тіла дитини – це ті фактори, які роблять їх менш помітними на дорозі в темну пору доби. Використання флайтера дає змогу помітити людину на відстані до 400 метрів, цієї відстані достатньо для вчасного зменшення швидкості автомобіля та уникнення наїзду. Так, при русі автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар на швидкості 60 км/год водій помітить пішохода на відстані близько 25-40 метрів, а при використані флайтера його світло відбивання буде помітне водієві за 130-150 метрів та за 400 метрів при дальньому світлі фар.

У центрі міста працівники ДАІ роздавали діткам світловідбиваючі флайтери

Отже з використанням флайтера шанси не потрапити в ДТП значно збільшуються. Державтоінспекція нагадує, що у відповідності до п. 4.4 Правил дорожнього руху України: «в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються по проїзній частині або узбіччям, повинні себе виділити для своєчасного виявлення їх іншими учасниками дорожнього руху».



Переглядів: 4098
Поширень: 0