Увечері 28 серпня 2009 на станції Гребінка працівники лінійного управління міліцій Південної залізниці незаконно затримали помічника машиніста та машиніста електропоїзду №6818/6827 Гребінка-Київ Південно-Західної залізниці. За свідченням залізничників, їх безпідставно затримали на робочому місці, ображали, здійснили обшук та доставили у кімнату міліції. Щодо машиніста електропоїзду правоохоронці склали протокол та висунули звинувачення за ст. 173 Адміністративного кодексу України – за нібито дрібне хуліганство. Причиною затримання локомотивної бригади міліціонери назвали «проведення оперативних заходів по зверненню пасажирів у зв’язку зі зникненням особистих речей, мобільних телефонів у електропоїздах».

Результатом інциденту стала затримка руху електропоїзду №6818/6827 Гребінка-Київ на 1 год. 4 хв. Електричка у напрямку Києва вирушила не за графіком о 20 год. 58 хв., а о 22 год. 02 хв. У столицю електропоїзд прибув о пів на першу ночі.

Південно-Західна залізниця обурена діями правоохоронців. Наразі залізничники готують запит до органів прокуратури стосовно цього випадку. Адже такі дії працівників внутрішніх справ є прямим втручання у роботу залізничного транспорту. Міліція як правоохоронний орган порушила діюче Законодавство України, створивши загрозу безпечному руху поїздів.


Переглядів: 3284
Поширень: 0