28 березня та 4 квітня у Вінниці відбудуться суботники на прибудинкових територіях багатоквартирних житлових будинків. Працівники комунальних підприємств разом із мешканцями будуть наводити лад у дворах багатоповерхівок та садити молоді дерева. На зелених зонах прибудинкових територій з’являться ясени, граби, берези та клени, загалом – близько семи тисяч саджанців. Окрім цього житлово-експлуатаційними підприємствами буде проведено ремонт лавочок для відпочинку, малих архітектурних форм, дитячих та спортивних майданчиків.

Щороку з настанням тепла на прибудинкових територіях міста ЖЕКівці висаджують саджанці дерев для озеленення місцевості. У цьому році рослини садитимуть під час суботників, а саме, 28 березня та 4 квітня.

«У цьому році буде висаджено близько семи тисяч дерев на зелених зонах прибудинкових територій. Це будуть граби, ясени, берези, клени тощо, – каже представник департаменту житлового господарства Павло Кедись. – Всі бажаючі вінничани можуть долучитися до висадки дерев, адже в такому випадку вони більш бережно будуть ставляться до насаджень».

Минулого року працівники житлово-експлуатаційних підприємств спільно з мешканцями та ОСББ міста висадили 10 тисяч молодих дерев. Протягом року більше половини було знищено. В основному дерева ламаються автомобілістами, які ставлять свої автівки на зелених зонах.

«Дерева ми висаджуємо на зелених зонах, де відпочивають місцеві мешканці, батьки з дітьми. Проте, на жаль, деякі люди звикли паркувати там свої автомобілі. І навіть після того, як у цих зонах висаджують саджанці, вони продовжують заїжджати своїми авто та ламають молоді дерева. Саме так було знищено більшість висаджених у минулому році саджанців. Дерева збереглися у тих дворах, де місцеві мешканці хочуть мати охайні і зелені двори та бережно ставляться до своїх зелених насаджень», – каже Павло Кедись.



Переглядів: 2987
Поширень: 0