Попри важку ситуацію в державі з постачанням газу, цьогорічний опалювальний сезон, який вже добігає кінця, пройшов без особливих ускладнень. Водночас Вінниця, як і більшість населених пунктів України, прожила його у режимі економії. Найбільше газу в структурі споживання зекономили теплопостачальні підприємства, а це – 26,5 млн. м​​​3​.

Завдяки впровадженню у місті організаційних та технічних заходів минулого року Вінниця у порівнянні з попереднім зекономила 48 млн. 963 тис. м3 газу, що в грошовому еквіваленті сягає 19,7 млн. грн. Економії «блакитного палива» посприяла і відносно тепла як для зими погода.

«В цілому по місту минулого року було спожито майже на 49 млн. м​3 газу менше, ніж 2013-го, - розповідає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко. – Найбільше зекономили теплопостачальні підприємства, що складає майже 54 % від усього зекономленого палива. Населення спожило на 14,8 млн. м3 менше, ніж попереднього року, а промисловість міста заощадила 6,9 млн. м3, в тому числі підприємства – 5,7 млн. м​3».

Кінець зими та практично весь березень були досить теплими, тому для економії газу на центральні теплові пункти з великих котелень було зменшено подачу теплоносія. Невеликі котельні, де існує технологічна можливість, у денний час відключалися повністю. Запуск для роботи у нічний час відбувався о 16 годині. За словами Олексія Пидоченка, завдяки утриманню теплої погоди помешкання вінничан під час відключень не встигали остивати, тому особливих незручностей мешканці не відчували.

Щодо закінчення опалювального сезону, то поки що підстав повністю припинити подачу тепла немає. Згідно нормативів централізоване теплопостачання вимкнуть за умови утримання середньодобової температури не менше +8 ​0С протягом трьох діб.



Переглядів: 2714
Поширень: 0