1 квітня у одному з вінницьких торгівельних центрів інспектори міліції затримали чоловіка зі зброєю. Пістолет у відвідувача помітили працівники закладу та зателефонували до міліції.

Під час поверхневого огляду у 34-річного затриманого правоохоронці вилучили заряджений револьвер «Reck». Дозвільні документи на зброю у чоловіка відсутні.

Попередньо встановлено, що зброя газова. Револьвер направлений на експертизу.

За словами затриманого, який працює перевізником, зброю він придбав для самозахисту.

За порушення порядку придбання, зберігання, реєстрації або обліку газових пістолетів і револьверів та патронів до них вінничанину загрожує адміністративне покарання відповідно до ст. 195-2 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією газових пістолетів і револьверів та патронів до них.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини проводяться заходи щодо добровільної здачі громадянами незареєстрованої вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозогінної, дратівної та травматичної дії. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають зброю та боєприпаси, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102. Громадяни, які добровільно здадуть у міліцію свою незареєстровану зброю та боєприпаси, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2952
Поширень: 0