По всьому місту триває весняне прибирання, працівники комунальних підприємств наводять порядок й на вінницьких кладовищах. Вони ремонтують та фарбують урни, сміттєві контейнери, вивозять сміття тощо. Вінничани також прибирають на могилах своїх рідних та близьких, аби до поминальних днів вони були приведені до ладу.

У Вінниці є сім міських кладовищ: по вулиці Ольги Кобилянської, Тимощука, Пирогова, Київській, А. Медвідь, Москаленко та біля с.Лука-Мелешківська. З них діючі три (по вулиці О. Кобилянської, А. Медвідь та Лука Мелешківська). Щорічно з настанням тепла комунальні працівники та вінничани прибирають на їх територіях до поминальних днів.

«Близько двох тижнів тому працівники комунальних служб розпочали наводити лад на кладовищах міста. Вони прибирають територію та вивозять сміття, ремонтують та фарбують урни, контейнери для сміття тощо. Також у цьому році вже заасфальтували близько 150 метрів пішохідної доріжки на кладовищі по вулиці Москаленко (Тяжилів). Завезли відсів на цвинтар по вулиці А.Медвідь (центральне кладовище) та підсипали щебенем доріжки на кладовищі біля с. Лука-Мелешківська. Працівники ритуальної служби обслуговують міські кладовища згідно з вимогами благоустрою міста. За кошти міського комбінату комунальних підприємств впорядковуються окремі могили, які по тих чи інших причинах не доглядають родичі. До речі, вони ж по можливості ремонтують проїзні шляхи на кладовищах», – каже головний спеціаліст департаменту комунального господарства та благоустрою Олексій Гловацький.

У поминальні дні, вже традиційно, до кладовищ будуть підігнані спецмашини з цистернами, звідки люди зможуть брати технічну воду. Також будуть працювати біотуалети. Для того, щоб вінничани змогли краще зорієнтуватися де вони будуть розташовані, будуть встановлені спеціальні вказівники.



Переглядів: 3905
Поширень: 0