15 квітня у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної відбувся обласний семінар керівників гуртків декоративно-прикладного мистецтва на тему: «Майстер-клас як форма ефективного навчання і розвитку життєтворчої особистості в умовах позашкільного закладу». У семінарі взяли участь 27 педагогів позашкільних закладів з 20 районів Вінницької області та міста Вінниці. Учасників семінару привітали заступник начальника управління Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, начальник відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл-інтернатів Лісогурська Т.І., начальник відділу виховної та позашкільної роботи Департаменту освіти Вінницької міської ради  Кравець І.М., директор ВМПДЮ Мусійчук С.І.  

Під час пленарного засідання завідуюча відділом декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва Блащук Л.А. презентувала роботу відділу над впровадженням майстер-класів в навчально-виховній діяльності позашкільного закладу та познайомила керівників гуртків з досвідом практичного застосування у відділі. Методист відділу Дерлиця М.В. надала практичні рекомендації щодо організації та проведення майстер-класів з декоративного мистецтва та презентувала методичний посібник з вивчення сучасних технік декоративно-прикладного мистецтва, над створенням якого педагоги працювали протягом навчального року.

У ПДЮ відбувся обласний семінар для керівників гуртків декоративно-прикладного  мистецтва

Під час практичних майстер-класів учасники семінару навчалися виготовляти прикраси в техніці «шамбала», опановували основи декорування скла сучасними матеріалами, створювали картини в техніці «граттаж», виготовляли декоративне кольє в техніці «Канзаші». Під час екскурсії закладом керівники гуртків переглянули міську виставку пасхальних композицій «Великодні дзвони», виставку дитячих робіт вихованців відділу «Мріями окрилені серця» та арт-галерею Палацу.

У ПДЮ відбувся обласний семінар для керівників гуртків декоративно-прикладного  мистецтва

Переглядаючи масовий пізнавальний захід «Палац майстерня творчості й натхнення», представники районних центрів позашкільної освіти мали можливість оцінити поєднання масових форм роботи з майстер-класами та познайомитись із системою їх впровадження в роботу Палацу. Під час пізнавальної частини культорганізаторами в цікавій, інформаційно-насиченій формі, за допомогою презентацій був розкритий зміст теми «Символи України», а під час майстер-класів учні загальноосвітніх шкіл навчились створювати власні обереги з елементами символіки нашої держави.

У ПДЮ відбувся обласний семінар для керівників гуртків декоративно-прикладного  мистецтва

При обговоренні семінару за круглим столом всі учасники подякували організаторам, відмітили високій рівень організації та ефективність використання у відділі декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва такої форми роботи, як майстер-класи.



Переглядів: 4754
Поширень: 0