До 1 травня на Вінниччину має повернутися понад тисячу демобілізованих бійців, які були призвані до війська торік в рамках першої хвилі мобілізації.

У зв’язку з цим центри зайнятості області сприятимуть у працевлаштуванні демобілізованим бійцям АТО, які не можуть самостійно знайти місце роботи.

Зокрема спеціалісти організацій нададуть військовим роз’яснення щодо процедури отримання відповідних соціальних послуг, переліку документів, необхідних для реєстрації у центрах зайнятості, призначення допомоги по безробіттю та можливості започаткувати власну справу за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

З початку року до служби зайнятості Вінницької області за сприянням у працевлаштуванні звернулось 29 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. 28 з них зареєстровані як безробітні, 25-ти особам призначено виплату допомогу по безробіттю. Одного бійця працевлаштовано за сприяння служби зайнятості. 29 учасників АТО, які звернулися до служби зайнятості, отримали 103 інформаційно-консультаційних та профорієнтаційних послуг, взяли участь в інформаційних семінарах та мотиваційних тренінгах, отримали 43 індивідуальних послуги, з них 11 - професійних консультацій, спрямованих на оптимізацію професійного самовизначення особи на основі виявлення її індивідуально-психологічних характеристик, особливостей життєвих ситуацій, професійних інтересів, нахилів, стану здоров\'я та з урахуванням потреби ринку праці.



Переглядів: 3515
Поширень: 0