Відповідно до розпорядження в. о. міського голови Сергія Моргунова у місті на постійній основі здійснюється супровід родин загиблих у антитерористичній операції вінничан. При міській раді створено спе​​ціальну комісію, яка займається обстеженням соціально-побутових умов сімей загиблих. На сьогодні таких родин у місті вже 17.

Сім’ям вінничан, які загинули у бойових діях на Сході, надається одноразова допомога з міського бюджету у сумі 100 тис. грн. На сьогодні таку допомогу вже отримало 12 родичів військовослужбовців. Ще одна родина подала документи. Відповідно до рішення міської ради така ж допомога виплачується і хлопцям, які були поранені при перебуванні у АТО. Матеріальна допомога на лікування у сумі 25 тис. грн. виплачена вже 34 вінничанам. Загальна сума призначеної матеріальної допомоги на сьогодні склала 2,6 млн. грн.

Родини загиблих в АТО взяті під соціальний супровід, їм надається допомога у вирішенні нагальних проблем. Постійно проводяться обстеження матеріально-побутових умов проживання сімей загиблих військовослужбовців, які проживають у Вінниці, з’ясовуються проблемні питання.

В управліннях соціального захисту населення департаменту соціальної політики міської ради надаються консультації щодо пільг та допомог з державного та місцевих бюджетів учасникам АТО, яким встановлено статус учасника бойових дій та членам сімей загиблих. На сьогодні до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, включено 188 учасників бойових дій, які брали участь у антитерористичній операції, та 15 осіб, які отримали посвідчення члена сім`ї загиблого (померлого) ветерана війни.

Лікування та обстеження військовослужбовців, які отримали поранення під час участі в антитерористичній операції, проводиться безкоштовно військово-медичним клінічним центром Центрального регіону в м. Вінниця. Силами медичних працівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста забезпечено надання медичної допомоги та диспансерного нагляду членам сімей загиблих. Департаментом охорони здоров’я міської ради ведеться щотижневий моніторинг щодо надання медичної допомоги вінничанам, які отримали поранення та членам їх родин. При необхідності учасникам АТО буде організовано надання необхідної медичної допомоги (екстреної та планової), яка буде здійснюватися в комунальних лікувально-профілактичних закладах міста за територіальним принципом. Забезпечення протезуванням осіб з числа учасників АТО та забезпечення їх ліками в разі амбулаторного лікування здійснюється при наявності посвідчення учасника бойових дій відповідно до вимог чинного законодавства. ​

Супровід включає і допомогу у влаштуванні дітей військових, які перебувають у АТО, до дитячих садочків міста. Такі дітки приймають до ДНЗ першочергово, поза електронною чергою.



Переглядів: 3053
Поширень: 0