Вчора у вінницьких школах розпочалися Дні цивільного захисту. Педагогічні працівники та учні відпрацьовують дії у разі надзвичайних ситуацій. Вони тренуються евакуюватися з навчального закладу в безпечні місця, правильно реагувати на систему оповіщення тощо. З огляду на останні події в країні такі заняття є необхідними.

З 20 по 30 квітня у всіх загальноосвітніх школах міста пройдуть дні цивільного захисту. Їх проводить департамент освіти міської ради спільно з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Вінницькій області.

З огляду на останні події в країні такі навчання мають на меті ознайомити школярів з правильною поведінкою в разі виникнення надзвичайної ситуації, навчити їх чітким діям під час оголошення тривоги, евакуації в безпечні місця.

«Наприкінці березня на базі школи № 8 відбувся семінар для спеціалістів з питань надзвичайних ситуацій в загальноосвітніх закладах міста, – каже головний спеціаліст департаменту освіти міської ради Олександр Слободинський. – А вже з вчорашнього дня вони навчають школярів та педагогічний колектив як поводитися у разі надзвичайної ситуації. Ці практичні заняття допоможуть підвищити рівень обізнаності дітей щодо поведінки під час надзвичайних ситуацій, дозволять відпрацювати дії в разі загрози їх життю. Навички, як діяти в перші хвилини загрози, яким чином покинути небезпечне місце, можуть при нагоді врятувати життя або здоров’я дитини».



Переглядів: 3062
Поширень: 0