1 травня об 11 годині у Фізико-математичній гімназії №17 відбудеться урочисте  відкриття традиційної Всеукраїнської олімпіади з математики, фізики інформатики «Турнір чемпіонів».

«Турнір чемпіонів» ось уже 22-й рік поспіль збирає у Вінниці інтелектуалів з усієї країни, котрі вже стали переможцями на Всеукраїнських олімпіадах з цих предметів. Цьогоріч до Вінниці приїжджає 18 команд – представників навчальних закладів із більшості регіонів України. Чекають у Вінниці й велику кількість поважних гостей з числа науковців, адже «Турнір чемпіонів» офіційно включений в механізм відбору претендентів на міжнародні олімпіади з фізики, математики й інформатики.  Вони увійдуть і до складу журі. Членами журі стануть також наукові керівники, котрі приїжджають разом із учнями. Аби у них не з’явилося спокуси «підсудити» своїм вихованцям, учасники виконують завдання у фірмових зошитах, котрі, після завершення змагань,  отримують у подарунок.

Першого травня – учасники розв’язують задачі з математики. А вже другого – отримують зошити із результатами і  виконують завдання з фізики. Третій тур олімпіади присвячений інформатиці.

Окрім змагань, для чемпіонів у Вінниці організують і цікаве дозвілля – це й екскурсії Вінницею, і концерти, організовані колективом вчителів і учнів гімназії. Новинкою у цьогорічному «Турнірі чемпіонів» стане круглий стіл для гостей олімпіади та вінницьких учителів із  трьох предметів.

Для довідки:

 «Турнір» було започатковано у 17-ій Вінницькій фізико-математичній школі-гімназії заслуженим вчителем України Юрієм Пасіховим. Аналогів «Турніру чемпіонів» в Україні немає, адже діти змагаються у ній одночасно із трьох предметів – фізики, математики й інформатики.



Переглядів: 3230
Поширень: 0