Сьогодні міська рада передала притулку для тварин «Планета» засоби для відлову безпритульних собак та їх транспортування. Спеціальні рукавиці, ноші та сачок допоможуть підвищити ефективність вилову тварин та безпеку для працівників притулку. Крім того, ці засоби є нетравматичними для тварин.

На підтримку роботи притулку для безпритульних тварин «Планета» з міського бюджету цього року було виділено додатково 150 тисяч гривень, з яких 20 тис. на засоби для відлову собак. Що саме купувати – вирішували разом з благодійним фондом «Планета».

Притулок для тварин «Планета» отримав від міської ради засоби для відлову безпритульних собак

«Притулком опікується благодійна організація «Планета», міська рада підтримує її фінансово вже багато років, і, знаючи, що більшість благодійних коштів вони витрачають на харчування тварин, зараз було прийнято рішення придбати для притулку спецзасоби. Крім цього, міська рада постійно передбачає кошти на ветеринарні послуги для тварин, і з кожним роком ці видатки зростають. У минулому році це було 120 тисяч гривень, у цьому році – вже 150 тисяч гривень», – каже Олексій Гловацький головний спеціаліст департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради.

5 травня представники департаменту комунального господарства та благоустрою міськради передали притулку три одиниці засобів відлову тварин та ноші для перенесення хворих собак, закуплені у Миколаєві. Спеціальна сітка дозволяє працівнику зловити цуценят або невелику тварину, не підходячи близько до неї, щоб вона його не вкусила. Також є засіб для відлову більших за розмірами собак. Як зазначив Олексій Гловацький, усі ці засоби є нетравматичними для самих тварин та ефективними, їх використовують по всьому світі.

Притулок для тварин «Планета» отримав від міської ради засоби для відлову безпритульних собак

«Передали й спеціальні рукавички для роботи з тваринами, які мають ознаки захворюваності на сказ. Вони досить щільні, тому тварина не в змозі їх прокусити, ці рукавиці можна використовувати й під час проведення вакцинації. Також до притулку привезли ноші для перенесення тварин. Їх використовуватимуть для травмованих собак, наприклад, збитих машиною», – каже Олексій Гловацький. За словами керуючої притулком Тетяни Постановської, раніше у них був лише один засіб відлову, та й той застарів, тому отримана сьогодні допомога дуже для них важлива.

Олексій Гловацький нагадав, що у 2013 році міська рада прийняла рішення про створення сучасного муніципального притулку для тварин європейського типу. «Для цих цілей вже виділена земельна ділянка по вулиці Гонти, розроблена проектно-кошторисна документація. Там передбачені всі необхідні умови, дуже велика територія. Ми навіть планували там зробити готель для тварин, яким користуватимуться люди, які кудись їдуть, і їм немає, на кого залишити тварин. Там буде працювати фаховий персонал, але в той же час притулок залишатиметься відкритим для волонтерів та волонтерських організацій. Але вартість створення цього притулку досить велика. Міський бюджет не зможе покрити ці витрати. Ми зверталися за підтримкою до Міністерства екології, проте у нинішній складній економічній ситуації – це також неможливо. Зараз ми шукаємо варіанти залучення коштів з інших джерел. До речі, цей притулок буде обласного значення, тобто там можна буде утримувати й тварин з інших міст районного значення та сіл», – каже Олексій Гловацький.



Переглядів: 5414
Поширень: 0