Відповідно до звернень громадян працівники управління здійснюють моніторинг мікрорайонів, які найбільше потребують встановлення майданчиків для малечі та проводять огляд місць, в яких мешканці бажають облаштувати майданчик. Буває, що монтаж дитячого майданчика неможливий через проходження підземних комунікацій. Після монтажу управління передає дитячі майданчики на баланс житлово-експлуатаційних контор і саме ЖЕКи зобов’язані прибирати їх територію та проводити поточний ремонт.

За минулий 2007 рік управлінням комунального господарства та благоустрою у місті побудовано 56 дитячих майданчиків, для цього з бюджету розвитку міста виділено 581,2 тис. грн. 10 квітня рішенням виконкому вони були передані на баланс ЖЕКів. Два майданчики, побудовані на території дитячих притулків, залишилися на обслуговуванні управління. В поточному році з міського бюджету виділено 400 тис. грн. на будівництво 36 майданчиків.

Найбільше дитячими майданчиками забезпечені мешканці спального мікрорайону міста «Вишенька», найменше – Староміського району. Головний спеціаліст управління комунального господарства та благоустрою міської ради Леонід Демченко каже, що пов’язано це з тим, що в приватному секторі мало площ, на яких можна було б змонтувати такі майданчики та культура поведінки мешканців бажає бути кращою – змонтований дитячий майданчик на вул. 8 Березня через два тижні був вщент зруйнований вандалами, а будівництво одного дитячого майданчика місту обходиться близька 12 тис. грн. Дитячий майданчик, побудований в приватному секторі, передається на утримання Асоціації органів самоорганізації населення, торік їх було 3.


Переглядів: 2991
Поширень: 0