Працівники вінницької міліції спільно з сумськими колегами затримали двох жителів Донецької області. Чоловіки підозрюються у розбійних нападах на ювелірні магазини у Вінницькій, Сумський та Полтавській областях. До злочинів зловмисники готувались заздалегідь, озброївшись пістолетами.

1 березня близько десятої години ранку двоє невідомих чоловіків увійшли до приміщення ювелірного магазину по вул. Київській та, погрожуючи предметами, схожими на пістолети, мали намір заволодіти золотими прикрасами. Побачивши озброєних нападників, продавці сховалися у підсобному приміщенні. Зрозумівши, що вони могли натиснути тривожну кнопку виклику міліції, зловмисники відібрали у охоронця ювелірної крамниці пристрій для відстрілу гумових куль «Форт-12 Р» та втекли з місця пригоди.

Двох чоловіків, які в березні пограбували ювелірний магазин на Київській, затримали на Донеччині

За словами заступника начальника УМВС України у Вінницькій області Олександра Глянька, підозрюваних затримували спільно з колегами із Сумської області, де був скоєний аналогічний злочин. Затримали зловмисників на Донеччині. Ними виявилися 47-річні місцеві жителі. Обидва раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння розбійних нападів та крадіжок.

Зі слів затриманих, у Вінницю вони приїхали до товариша, з яким познайомилися у місцях позбавлення волі. Грошей на дорогу додому в них не було, тому наважились на розбійний напад. За їхнім розрахунком у вінницькій ювелірній крамниці охоронника не повинно було бути. Пістолет, відібраний у нього, нападники розібрали та викинули.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 КК України (розбій). Затриманим оголошено про підозру. Судом їм обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою. За такий злочин передбачено покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Слідство встановило їхню причетність до скоєння подібних злочинів на території Сумської та Полтавської областей.



Переглядів: 2909
Поширень: 0