У вівторок поблизу арки у Центральний парк «зеленбудівці» завершили облаштування об’ємної клумбу у вигляді черепахи, яка вже так полюбилася мешканцям та гостям міста. Наразі там тривають роботи по ландшафтному дизайну навколо самої конструкції. Наступного тижня працівники КП «Вінницязеленбуд» планують приступити до облаштування «крокодила» у ЦПКіВ ім. Горького. Тривають роботи й по створенню нової клумби у вигляді ретроавтомобіля: виготовляється металева конструкція розміром 2х5 метрів.

Три роки тому у Вінниці вперше з’явилася об’ємна клумба у вигляді черепахи. Її, як експериментальний варіант озеленення створили працівники КП «Вінницязеленбуд», зазначивши, що якщо «черепаха» сподобається вінничанам, подібні конструкції з’являтимуться у місті й надалі. Після «черепахи» було створено з рослин «крокодила» у Центральному парку, а цьогоріч розглядається питання щодо встановлення об’ємної клумби у вигляді ретроавтомобіля.

Вінничани знову можуть милуватися об’ємною клумбою у вигляді черепахи

«Кілька днів тому навпроти озера, поблизу арки Центрального парку, працівники КП «Вінницязеленбуд» вже облаштували «черепаху», яка складається із більш як 20 різновидів квітів та зелених насаджень. Для її створення використали ялівець, мох, хосту, альтернатеру, ехіверію, агератум, вівсяницю, гвоздику, ехінацею, седум, тагетіс лимонний, цинерарію та інші», – каже заступник директора КП «Вінницязеленбуд» Микола Залецький. Загалом конструкція складає близько 1,7 метрів в висоту, 4 метри у довжину та більш ніж 2,4 метри завширшки. Зараз триває облаштування ландшафтного дизайну біля «черепахи».

Вінничани знову можуть милуватися об’ємною клумбою у вигляді черепахи

Наступного тижня заплановано розпочати впорядковувати об’ємну клумбу у вигляді 17-метрового крокодила у Центральному парку (біля входу в парк з вулиці Хлібної). Також вже розпочалися роботи з виготовлення металевої конструкції для нової об’ємної клумби у вигляді ретроавтомобіля, яка розміститься поблизу Західного автовокзалу на перехресті Барського і Хмельницького шосе.

Вінничани знову можуть милуватися об’ємною клумбою у вигляді черепахи

Водночас працівники КП «Вінницязеленбуд» сподіваються, що вінничани з повагою віднесуться до їхньої праці та не руйнуватимуть композиції.



Переглядів: 5543
Поширень: 0