На Вінниччині розпочалося оперативно-профілактичне відпрацювання «Літо – 2015». Основна їхня мета – не допустити дорожньо-транспортних пригод за участі дітей. Під час нагляду за дорожнім рухом наряди ДПС ДАІ будуть здійснювати посилений контроль за дотриманням водіями автобусів, які перевозять організовані групи дітей, Правил дорожнього руху, виявлятимуть та припинятимуть факти перевезення дітей без оформлення необхідних документів та у нічний час.

Державтоінспекція Вінниччини звертається до замовників екскурсійних турів із дітьми - повідомляйте про це співробітників ДАІ завчасно, щоб можна було перевірити технічний стан автобусів, наявність у їхніх водіїв посвідчень відповідної категорії, необхідного водійського стажу. Також це дасть можливість вчасно організувати супроводження патрульними автомобілями ДАІ автобусів до місць відпочинку дітей та їхнього оздоровлення.

Державтоінспекція також звертається до водіїв інших транспортних засобів з проханням, не забувати, що вже розпочалися літні канікули, а відтак на вулицях побільшало маленьких учасників дорожнього руху. Тому водіям необхідно підвищити увагу до маленьких пішоходів. Будьте особливо уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей. Заздалегідь знижуйте швидкість, зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Будьте особливо уважні в темну пору доби!

Перевозячи маленьких пасажирів в своїх автомобілях, не забувайте про те, що дитина потребує додаткового захисту. Застосовуйте паски безпеки!

І пам’ятайте, що використання дитячих сидінь знижує ризик травмування у ДТП на 71% для немовлят і на 54% - для малюків, які починають ходити. Дитячі автомобільні крісла призначені для безпечного перевезення дітей в автомобілі у віці від народження і до 12 років.

Також, працівники ДАІ звертаються до батьків: щодня нагадуйте дітям правила безпеки на вулиці, аби малята були обережними та уважними!



Переглядів: 2793
Поширень: 0