На цьому тижні у Вінниці почали облаштовувати нову велодоріжку по проспекту Юності. А саме, 600 метрів від Хмельницького шосе до вулиці Порика. Планується, що вже за місяць доріжка буде готова і нею зможуть користуватися любителі двоколісного транспорту. Вона повністю відділена як від проїжджої частини, так і від пішохідної зони, що підвищить безпеку руху.

Майже п’ять років тому у Вінниці почали активно займатись створенням велосипедної інфраструктури. Перші велодоріжки з’явилися у 2011 році на проспекті Космонавтів, Хмельницькому шосе та проїзді Пирогова. А у 2013 році була ухвалена Програма розвитку велосипедного руху, яка включає в себе цілий комплекс заходів, що дозволять розвинути цю інфраструктуру, поєднавши мікрорайони та центр міста між собою. Згідно з цим документом, до 2020 року у Вінниці планують облаштувати майже 85 кілометрів велодоріжок, встановити в усіх мікрорайонах велопарковки, створити умови для безпечного руху велосипедистів на перехрестях.

По проспекту Юності роблять нову велосипедну доріжку

«У рамках програми розвитку велосипедного руху наразі проводить будівництво велодоріжки по проспекту Юності. У минулому році ми проводили опитування серед велосипедистів та мешканців міста щодо того, де найзручніше було б облаштувати велодоріжку. З’ясувавши, де вінничани хочуть бачити цей об’єкт, були розроблені відповідні документи і виділено кошти з міського бюджету на реалізацію проекту. З понеділка розпочалися роботи по облаштуванню доріжки по проспекту Юності, а саме, близько 600 метрів від Хмельницького шосе до вулиці Порика. Велодоріжка повністю відділена від проїжджої частини пішохідної зони для підвищення безпеки та комфортності пересування. Планується, що вона буде зроблена вже за місяць», – каже керівник розвитку велосипедної інфраструктури міста Олег Крупський.

По проспекту Юності роблять нову велосипедну доріжку

Також, як зазначив Олег Крупський, в планах – створення велодоріжок по вулиці Пирогова (від ринку «Урожай» до Електромережі), вулиці Родіона Скалецького, проспекту Космонавтів, Хмельницькому шосе (з боку Центрального парку). Також будуть нанесені інформаційні знаки по вулиці Соборній, 50-річчя Перемоги, проспекту Коцюбинського, вулицях Островського та Фурмана і провулку Залізничному.

«Загалом наразі у Вінниці створено біля 15 км велодоріжок, новостворені ми будемо інтегровувати у мережу. Також у місті постійно поновлюється вже існуюча розмітка. Нещодавно велосипедисти провели акцію по нанесенню та відновленню велосипедної розмітки по Хмельницькому шосе і таким чином додатковий раз підкреслили, що вони є не лише активними користувачами інфраструктури, а й готові допомагати місту в її створенні , вирішенні приймають повноцінне активне життя», – каже Олег Крупський.



Переглядів: 4940
Поширень: 0