Участь у роботі з’їзду взяли науковці, представники державних установ екологічного спрямування, бізнесмени, студенти та громадські організації. На з\'їзді представлені всі регіони України, а також науковці з Польщі, Франції та Росії. Загальна кількість учасників з\'їзду складає 179 осіб.

Метою заходу є пошук спільних підходів та шляхів вирішення екологічних проблем України, обмін ідеями та досвідом, обговорення тенденцій і перспектив розвитку даної галузі науки, встановлення плідних взаємовигідних контактів, заохочення талановитої студентської молоді і аспірантів до наукового пошуку в екологічних дослідженнях.

Відкрив роботу з’їзду голова науково-програмного комітету, заслужений діяч науки і техніки України, радник з питань освіти і науки Прем’єр-Міністра України Борис Мокін. З вітальним словом до учасників конференції звернулись представники Вінницької обласної державної адміністрації, обласної та міської ради, Державного управління охорони навколишнього природного середовища та Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. Висловив надію на плідну роботу з’їзду та прийняття практичних рішень ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Олександр Бондар.

Високо оцінили ідею проведення такого заходу президент ВЕГО "МАМА-86" Ганна Голубовська-Онісімова та голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, яка під час свого виступу зазначила: "Усвідомлення екологічних проблем – це перший крок до їх вирішення".

Особливу зацікавленість серед учасників з\'їзду викликали доповіді голови Державної комісії України по запасах корисних копалин, доктора географічних, геолого-мінералогічних наук, технічних наук, професора Рудька Г.І. "Екологічна безпека геологічного та суміжних середовищ – як індикатор здоров’я населення (на прикладі Передкарпатського передового прогину)" та експерта ООН з інтегрованого управління водними ресурсами, радника Міністра ОНПС України, директора ІнМАД, завідуючого кафедрою моделювання та моніторингу складних систем, доктора технічних наук, професора Мокіна В.Б. "Розробка та впровадження систем комплексного екологічного контролю та управління на основі технології просторово-орієнтованого представлення даних»

Загалом до науково-програмного та організаційного комітетів було подано 182 доповіді, які були надруковані у збірнику, що містить 650 сторінок.


Переглядів: 2825
Поширень: 0