Сьогодні у пришкільному таборі ЗОШ №26 дітям в ігровій формі пояснювали важливість сортування сміття, збереження ресурсів для покращення екології. Для хлопчиків та дівчаток проводять теоретичні та практичні заняття. Такі екогодини проходять у більшості пришкільних таборів та у садочках міста в рамках Європейського тижня сталої енергетики.

На цьому тижні дітлахи, які відвідують пришкільні табори та садочки, беруть участь у екогодинах. У школах їх проводять представники ГО «Подільська громада», а у ДНЗ – громадянської мережі «ОПОРА».

Для дітлахів проводять теоретичні заняття, які закріплюють практикою. Серед іншого, їм розповідають про енергоефективність та досягнення, які має у цій сфері Вінниця. Нагадаємо, що нещодавно Вінниця першою серед міст пострадянського простору отримала Європейську енергетичну відзнаку.

Під час екогодин вінницьких дітей навчають сортувати сміття

Під час екогодин вінницьких дітей навчають сортувати сміття

«У рамках Тижня сталої енергетики для дітей проводять екоквести. Хлопчики та дівчатка відвідують різні локації, у кожній з яких отримують певні знання. Наприклад, малята вчаться сортувати сміття в ігровій формі, розставляючи різні речі у корзинки з написами сухе та вологе сміття. Або ж їм показують як можна використовувати відходи, граючи у боулінг, де роль кегель грають пластикові стаканчики від йогурту, а кулі – газета, сформована у форму кулі та закріплена скотчем. А у класах проходять теоретичні заняття, на яких розповідають як розкладається сміття, яким чином його потрібно сортувати, скільки років розкладається папір, скільки метрів забруднює батарейка та багато іншого», – розповідає волонтер «Подільської громади» Надія Ілінчук.



Переглядів: 5258
Поширень: 0