З метою підтримки сімей учасників АТО обласна державна адміністрація підтримала ініціативу управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у проведенні Школи гармонійного розвитку «Це твоя країна – наша Україна». В рамках цього заходу майже 100 дітей учасників АТО віком від 14 до 17 років з усіх районів та міст Вінницької області за рахунок коштів обласного бюджету (майже 500 тис. грн.) отримали можливість з 21 липня ц.р. змістовно відпочити та оздоровитись впродовж 18 днів на узбережжі Чорного моря.

Майже 100 дітей учасників АТО з Вінницької області поїхали відпочивати на узбережжя Чорного моря

Як зазначила заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталя Заболотна: «Проведення такого роду заходу як Школа гармонійного розвитку є інноваційним не тільки для нашої області. Адже оздоровлення дітей учасників АТО вимагало від обласної влади пошуку нестандартних рішень та нових підходів, оскільки ця категорія дітей на сьогодні не віднесена до переліку тих осіб, які мають право на оздоровлення за рахунок бюджетних коштів. Тому обласною державною адміністрацією було прийнято рішення про виділення додаткових 500 тис. грн. на обласну програму «Молодь Вінниччини» для фінансування витрат, пов’язаних з проведенням заходу «Це твоя країна – наша Україна!».

Майже 100 дітей учасників АТО з Вінницької області поїхали відпочивати на узбережжя Чорного моря

На учасників Школи чекає не тільки нові друзі, тепле море і сонечко. Організатори підготували для них цікаву програму з різноманітними конкурсами, спортивними змаганнями, розвагами й концертами. Також для них буде проведено ряд екскурсій, зокрема, екскурсія містом Вилкове «Вилкове – місто на воді», водна екскурсія по дельті Дунаю з відвідуванням Дунайського біосферного заповідника та острівного поселення «Анкудиново» з виходом на кордон Євросоюзу.

Майже 100 дітей учасників АТО з Вінницької області поїхали відпочивати на узбережжя Чорного моря

ДЛЯ ДОВІДКИ

Станом на 15 липня 2015 року послугами оздоровлення та відпочинку у Вінницькій області охоплено:

  • 5 дітей, загиблих учасників АТО та 31 дитина учасника АТО оздоровлені у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, у т.ч. за межами області у УДЦ «Молода гвардія», у таборі «Артек Буковель», в смт Затока та м. Бердянськ;
  • 462 дитини, учасників АТО відпочили у таборах з денним перебуванням.



Переглядів: 2996
Поширень: 0