На 2009-2015 роки передбачено цілу низку заходів у рамках урядової програми «Безбар’єрна Україна», проте про деякі досягнення можна говорити вже сьогодні.

Зокрема, практично усі підвідомчі управління ПФУ в області обладнанні пандусами і мають громадські приймальні на першому поверсі своїх приміщень. Виключенням є тільки управління Фонду в Козятинському районі, яке нещодавно придбало нове приміщення, тому ремонтні роботи тривають. Але й тут незабаром будуть створені належні умови для доступу осіб з особливими потребами.

Але планів пенсійники мають ще багато. Адже деякі з пандусів облаштовані кілька років тому і потребують ремонту та модернізації відповідно до державних будівельних норм. До 2015 року планується обладнати у власних адміністративних будівлях органів Пенсійного фонду санітарні вузли та місця перепочинку для категорії відвідувачів з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, до 2010 року органи ПФУ Вінниччини мають намір долучитися до зусиль місцевої влади з облаштування зупинок міського транспорту загального користування та місць паркування транспортних засобів для осіб з особливими потребами.

Це робота, яка потребує певних фінансових витрат. Але поряд із цим є речі, які практикуються і нині: виїзні прийоми та відвідування на дому. Така увага іноді дорожча грошей.


Переглядів: 3584
Поширень: 0