Відтепер процес управління котельнею комунального підприємства “Вінницяміськтеплоенерго” по вул. Пирогова, 25 здійснюватиметься у диспетчерському режимі з контролем роботи параметрів з диспетчерського пункту, який розташований на території котелень по вул. Матроса Кошки 12 та 12а.

Вартість проведених робіт по установці відповідного обладнання складає близька 120 тис. грн. Керівник підприємства Сергій Коваленко розповідає, що завдяки проведеним заходам котельня на Пирогова, 25 працюватиме в автономному режимі, а управління здійснюватиметься з комп’ютера через  GSM-зв\'язок. Диспетчер з котельні на Матроса Кошки зможе здійснювати запуск та відключення котельні, а також  регулювати роботу котельного обладнання, а також контролювати дії чергового оператора. «Проведені роботи по реконструкції та диспетчеризації дозволяють в опалювальному періоді скоротити котельнею по Пирогова, 25 споживання палива на 228,8 тис.м3 (на суму 235,7 тис.грн) та витрати на обслуговування котельні. Це дає змогу додатково заощадити  більш як 61 тис.грн.» - говорить директор підприємства.

Котельні по вул. Матроса Кошки 12 та 12а обслуговують мешканців 59 житлових будинків, дитячий садок, СЗОШ №16, мед коледж, 35 об’єктів соціального побуту. Протяжність теплових мереж цих котелень в 2х трубному  обчисленні складає більше 15 км. У поточному році завдяки проведеній частковій заміні трубопроводів теплових мереж та мереж гарячого водопостачання із застосування попередньо ізольованих стальних та полімерних труб підприємство зможе зменшити споживання палива на 259 тис. м3 (а це в свою чергу дозволить заощадити 305 тис. грн.) У котельні по вул. Пирогова, 25  два роки тому була проведена реконструкція з заміною низько ефективних котлів НИИСТУ з коефіцієнтом корисної дії - 82% на три сучасні котли “Колві - 1000” з ККД - 92%. Встановлена потужність котельні складає 3 Гкал/год, навантаження - 2,3 Гкал/год.

9 жовтня в рамках планового об’їзду територією міста міський голова Володимир Гройсман окрім котелень підприємства “Вінницяміськтеплоенерго” відвідав також котельню ДП «Теплокомуненерго Маяк», яка надає послуги з опалення та гарячого водопостачання близька 30 тисячам мешканців 139 житлових будинків мікрорайону «Вишенька», а також 7 дитячим садочкам, 5 школам, 1 поліклініці та 2 вищим учбовим закладам. Окрім самої котельні, цим підприємством обслуговуються 12 центральних теплових пунктів (ЦТП) та 2 індивідуальних теплових пункти (ІТП), протяжність теплових мереж, які перебувають на балансі «Маяка», складає 25,8 км.

В рамках підготовки до опалювального сезону 2009-2010 рр. на котельні «Маяк» були проведені поточний ремонт 2 котлів, діагностування технічного стану та середній ремонт 2 котлів, ремонт 5 мережних насосів. Проведено профілактичний ремонт тепломеханічного та електрообладнання усіх ЦТП. Здійснено гідравлічне випробування 18,5 км теплових мереж, замінено 725 метрів мереж на сучасні попередньо ізольовані труби.

«Усі теплопостачальні підприємства міста готові до опалювального сезону. Єдине проблема, яка залишається, - це стан розрахунків населення за спожиті послуги, – зазначає Володимир Гройсман. – По боржниках триває судово-претензійна робота. А підприємствам-надавачам послуг я раджу проводити збори з мешканцями і роз’яснювати їм існуючу ситуацію. В цьому році титанічними зусиллями нам вдалося утримати стабільною та ритмічною подачу гарячої води в місті у міжсезонний період. Наявність влітку гарячої води за останні роки для вінничан стала правилом, а не винятком. Але якщо люди не платитимуть за отримані послуги – нам буде важко це зробити у подальшому.»


Переглядів: 3677
Поширень: 0