Відтепер вінничанам, які оформляють субсидію, не потрібно йти до Прозорих офісів для отримання повідомлення про призначення цієї державної допомоги. Вінницька мерія відпрацювала систему, яка дозволила надсилати інформацію людині додому. З липня вона вже почала надходити разом з єдиним рахунком, який щомісяця отримують мешканці багатоповерхових будинків. Незабаром таку ж систему буде запроваджено і для жителів приватного сектору.

Щодня до вінницьких Прозорих офісів приходить понад півтисячі людей, щоб забрати довідку про призначення субсидії. І не зважаючи на те, що отримання повідомлення не обов’язкове, вінничани все одно воліють мати його на руках. В результаті, біля рецепцій Прозорих офісів збирається багато людей.

Щоб виправити цю ситуацію, департамент соціальної політики спільно із Центром Муніципальних систем управління запровадили новий механізм надсилання повідомлення про призначення субсидії адресно. Відтепер інформація про розмір, термін надання субсидії, а також розмір плати за житлово-комунальні послуги відображена в єдиному рахунку, який щомісяця отримують мешканці багатоповерхівок.

Вінничанам повідомлення про нараховану субсидію віднедавна приносять додому

«Для нас дуже важливо, щоб у Прозорих офісах вінничани отримували якісні послуги. Черги до рецепції стали для нас сигналом, що в системі є слабке місце. Ми з’ясували, що накопичення людей відбувається саме через процедуру видачі повідомлення про призначення субсидій. Тому ми почали шукати шляхи вирішення цієї проблеми, і, в результаті, дійшли спільного рішення, що таку інформацію ми можемо надсилати людині додому. Повідомлення про субсидію розміщене в єдиному рахунку над таблицею з нарахуваннями. Також інформація про щомісячний розмір допомоги вказана і в самій таблиці. Тож ми сподіваємось, що ця система стане зручною для людей, і їм не потрібно буде зайвий раз відвідувати Прозорий офіс», – каже директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.

Мешканці багатоповерхових будинків у липні та серпні вже отримали рахунки з інформацією про субсидію. Така практика запроваджена на постійній основі. Сьогодні відпрацьовується механізм надсилання таких самих рахунків і мешканцям приватного сектору. Про їх запровадження власників домоволодінь буде поінформовано додатково.

Для інформації

На даний час загальна кількість субсидій, які підлягають опрацюванню становить маже 49 тисяч (26 560 справ зимового періоду і 21 762 літні). Протягом опалювального періоду 2014-2015 років до департаменту соціальної політики звернулося 29 480 вінничан з заявою про призначення субсидії, що на 59,9% більше ніж у відповідний період 2013-2014р. (17 667 заяв). ​



Переглядів: 6245
Поширень: 0