Напередодні Дня незалежності спецслужби РФ не припиняють ведення інформаційної агресії. Наразі, з нагоди свята, вони планують провести ряд спеціальних інформаційних акцій, основною метою яких є масована дискредитація чинної влади та звинувачення їх у «геноциді українського народу» через непопулярні рішення у соціальній сфері (підвищення комунальних платежів та «пенсійного» віку, зниження температури у помешканнях в період подальшого опалювального сезону, скорочення виробництва тощо).

Для поширення такої інформації до широких верств населення будуть задіяні електронні ЗМІ та російські соціальні мережі («Вконтакте», «Одноклассники»), які надають можливість вільно працювати т.зв. «тролям».

Російські "тролі" та "боти" отримали вказівку посилити критику української влади до Дня Незалежності

Для підкріплення тенденційних матеріалів експертними висновками, розрахунками та дослідженнями фахівців, відбуватиметься залучення до таких операцій т.зв. «експертів», «фейкових» регіональних ініціативних груп із числа «представників громадськості» від імені різноманітних профспілок, які мають «підготувати та оприлюднити» заздалегідь написаний «експертний висновок про геноцид українців». При цьому, можливе ситуативне використання подій, які відбуваються в регіонах, для подальшого розповсюдження в іноземних ЗМІ інформації про невдоволення українців чинною владою через проведення непопулярних реформ, і, як висновок, відмова від європейської інтеграції нашої країни.

Російські "тролі" та "боти" отримали вказівку посилити критику української влади до Дня Незалежності

Яскравим прикладом ресурсу, який може бути використаним - рубрика «Новини від читачів» Інтернет-видання «20 хвилин», що є одним з найпопулярніших в регіоні. Активна робота російського «тролінг-центру», однотипові публікації на тему «знищення чиною владою власного народу», які розміщуються з території РФ (а іноді з використанням анонімних серверів в Канаді), вже не викликають ні здивування, ні обурення з боку місцевих читачів, а просто ігноруються. А з урахуванням того, що «троль» отримує винагороду, яка пропорційно залежна від кількості переглядів статті або доданих коментарів, їх прибуток від Вінниччини значно впав.

Тож шановні громадяни, саме вам вирішувати, чи сприяти діяльності «тролінг центрів» й прислухатись до видуманих новин, надалі підтримувати «робітників клавіатури» сусідньої держави, або ж вміти аналізувати та не звертати уваги на «інформаційне сміття».

Нагадаємо, нещодавно Google спалив російські ферми тролів.



Переглядів: 3856
Поширень: 0