Вінницю "накрило" димом з пожарища 96 га лісу в Хмельницькій області.

За інформацією прес-служби ДСНС, в ніч з 2 на 3 вересня у селі Хотинь Ізяславського району Хмельницької області через спеку горіли ліси. Пожежу ліквідували о 5.30 ранку.

Держсанепідслужба у Вінницькій області розпочала дослідження концентрації їдких речовин та шкідливості диму, повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

"Органи держсанепідслужби області сьогодні почали досліджувати причини і наслідки задимлення Вінниці. Лише після отримання результатів можна буде сказати про шкоду цього диму для людей і концентрацію в ньому їдких речовин", - сказав начальник міського відділу лабораторних досліджень Головного управління держсанепідслужби у Вінницькій області Олександр Мельник.

"Вінничани схвильовані задимленістю міста. Зранку масово телефонують на номер 15-60 та розпитують про причини виникнення диму. Повідомляємо, що вночі горів ліс у Хмельницькій області. Причин хвилюватись немає" - говорить начальник відділу оперативного реагування міської ради "Цілодобова варта" Антоніна Іващук.

Вранці 3 вересня Вінницю накрив їдкий дим

За повідомленням сайту Вінниця.інфо, Варто зазначити, що запах гару відчувається не тільки в обласному центрі, але й у інших містах регіону. Наприклад, у Ладижині та Гнівані вулиці теж оповиті димом.

Як повідомив Lada.FM головний фахівець Ладижинського міського сектору ДСНС України у Вінницькій області Олександр Лобуренко причиною задимлення стали пожежі на території сусіднього з містом району.

«Дим, який поширився на Ладижин це результат горіння полів у Гайсинському районі»,- розповів О. Луборенко.

Варто зазначити, що про їдкий дим зранку 3 вересня також повідомляють мешканці села Маньківка Тульчинського району, що за 14 км. від Ладижина.

Дим «накрив» також і вулиці столиці. Київська мерія рекомендує залишити дітей вдома і не відправляти до навчальних закладів.



Переглядів: 9046
Поширень: 0