Чоловік через оголошення у газеті продавав свій «Мерседес-Бенц-210». Того злощасного дня до нього подзвонив потенційний покупець і домовився про зустріч. Покупець, який назвався Олександром, приїхав ввечері, іномарка йому сподобалася і по всьому було видно, що він зупинив на ній свій вибір. Зійшлися чоловіки і в ціні. Єдине, що залишалось – випробувати можливості машини на трасі. Покупець запропонував не гаяти часу і зробити це відразу, не зважаючи на те, що надворі сутеніло. Господар шикарної іномарки, не підозрюючи нічого лихого, погодився.

Новий знайомий впевнено сів за руль, машина плавно пішла по трасі, водій, піддаючи швидкість, розпитував про деталі.

На заміській дорозі, Олександр, насолодившись їздою в мерсі, зупинився, щоб помінятися місцем з власником. Як тільки вінничанин ступив з машини на дорогу, зловмисник нажав на газ і поминай як звали. В салоні мерседеса крім документів на машину та посвідчення водія, знаходився ще газовий пістолет «Вальтер» з дозволом на носіння, банківські картки та 1000 доларів. Спантеличеному від нечуваного нахабства Антону нічого не залишалось, як звернутися по допомогу в міліцію.

Вжиті на той час розшукові заходи в рамках плану перехвату злочинця, на жаль, не принесли позитивних результатів. До роботи взялися оперативні служби і невдовзі кримінальний талант з викрадення іномарок опинився під пильною увагою оперативників.

Мабуть, не знайшовши покупців на крадений мерседес без документів, злочинець наважився подзвонити на номер власника іномарки тепер уже з пропозицією… викупити в нього власну машину за символічну ціну – 4 тисячі доларів. Антон погодився, але сказав, що у нього немає грошей – усі заощадження на банківських картках, які залишилися у викраденому мерседесі. Зняти кошти з них без власника злочинець не міг, тож пристав на пропозицію повернути картки в домовленому місці. Він залишив їх у конверті біля монумента літака в одному з районів області. Мерседес мав повернути через два дні.

Далі все відбувалось, як у кіношному бойовику – в операції, в якій першу скрипку грав карний розшук, були задіяні оперативні служби, а до затримання зловмисника залучили бійців спецпідрозділу «Беркут».

За словами заступника начальника УКР ГУМВС у Вінницькій області Івана Стефанцова, який керував операцією по затриманню злочинця, останній діяв максимально обережно. Передача автомобіля в обмін на гроші відбулась в Тальнівському районі на Черкащині. Зловмисник залишив мерседес за 3 км від села поблизу посадки, а сам знаходився в 500 метрах від автівки у схованці. По телефону були обговорені умови – після того, як Олександр знайде у вказаному на полі місці гроші він повідомляє, де знаходяться ключі від машини, а згодом, якщо все пройде чисто – де сам мерседес.

Отримавши гроші, злочинець був затриманий беркутівцями. Автобіль повернутий потерпілому. З’ясувалося, що любитель чужих іномарок – 30-річний житель одного з сіл Черкащини, раніше двічі відбував покарання за викрадення автівок та незаконне зберігання наркотиків. Втім, 6 років в’язниці не стали уроком для Олександра. Опинившись на волі наркоман, до того ж хворий на відкриту форму туберкульоза, думав тільки, де взяти гроші на чергову дозу.

З’ясувалося, що в кінці серпня цього року він відзначився на території Кіровоградської області, де шляхом обману під виглядом оформлення оренди іномарки, заволодів автомобілем «Шкода-Октавія». Крадену машину продав на запчастини за 2 тисячі доларів.

По такій же схемі, як і в Вінниці, зловмисник викрав одну з останніх моделей Мерседеса в Черкаській області. Наразі з’ясовується, яка доля цієї автівки.

За фактом незаконного заволодіння автотранспорту порушено кримінальну справу. Підозрюваному загрожує до 8 років ув’язнення.


Переглядів: 2860
Поширень: 0